Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt, vagy csapadék formájában oxidálja, ez által kiszűrhetővé teszi.Hatékonyan használhatók az ózongépek mindenhol, ahol a bakteriális és más szerves és szervetlen szennyeződések és az általuk előidézett szagok megszüntetése alapvető higiéniai követelmény és ahol erre a célra jelenleg káros vegyszeres anyagokat használnak.Kiemelten ajánlott azokon a munkaterületeken, ahol sok ember tartozódik, mint például: éttermek, szépségszalonok egészségügyi intézmények, szállodák, torna-, edzőtermek, iskolák, pénzintézmények, stb, de mint egyedülállóan hatékony vegyszer nélküli eljárás biztonsággal alkalmazható az élelmiszeripar számos területén is. (feldolgozás, szállítás, tárolás, értékesítés).
Mai napjainkban nélkülözhetetlen a takarító cégek számára, pontosan a fentebb felsorolt okok miatt. Ennek az innovatív zöld technológiának segítségével ki lehet váltani a vegyi fertőtlenítést, megőrizve a természetes, tiszta környezetet.Az ózonos kezelés teljesen vegyszermentes, 100%-ig környezetbarát BIO eljárás. A kezelés nem igényli a helyiségben tárolt bútorok, eszközök kipakolását, az ózon nem tesz kárt a berendezésekben. A kezelés viszonylag rövid ideig tart és annak befejezése után a terület azonnal használatba vehető. Hatékonyságát számos tudományos kutatás igazolja.
A környezettudatos felelős gondolkodás jegyében az ózon fertőtlenítés technológiáját egyre szélesebb körben használják leváltva ezzel a környezetkárosító hagyományos vegyszeres fertőtlenítő eljárásokat!